fbpx

Op woensdag 1 november waren wij te gast bij het sterren restaurant in Neck/Wijdewormer. Het was even een stukje rijden voor de meeste leden van de DinerClub Nederland, maar dat werd méér dan ruimschoots goedgemaakt door de zeer voelbare, welgemeende gastvrijheid én de creativiteit en originaliteit in alle gerechten van het 7-gangen diner. In de reacties van alle leden op de social media bleek dat zij, zonder uitzondering, volop genoten hadden van de avond.

 

Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario
Restaurant Mario

Over restaurant Mario

In de winter van 1964 vertrok Mario, vanuit Valle D’Aosta naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam werkzaam ontmoette hij al snel zijn vrouw. Het bloed stroomde waar het niet gaan kon, en zo namen zij begin 1967 het dorpscafé, Het Anker, van haar ouders over. Het biljart ging eruit en zij verbouwden het café tot een Italiaans restaurant: Ristorante Mario Uva.

In de jaren tachtig, als pionier op culinair gebied, introduceerde hij voor het eerst het 7-gangen verrassingsmenu. De gasten konden toen, zonder menukaart, kennis maken met de kookfilosofie van Chef-kok Mario Uva. Dit ging uiteraard niet onopgemerkt. Naast de bijzondere vermelding en het ‘Diploma di Cucina Eccellente’ van de Accademia Italiana della Cucina, kreeg het restaurant, in het jaar 2000 ook een ‘Michelinster’. In 2012 ontving Mario de ‘Mondo Italia Award’, een onderscheiding voor zijn jarenlange gastronomische ambassadeurschap. In 2018 ontving Alessandro de prestigieuze ‘Diamond Award’ voor zijn jarenlange gastheerschap in de gastronomie. Wij zijn lid van ‘Registro Eccellenze Italiane’ en met de benaming ‘Marchio Ospitalità Italiana’. Het restaurant werd drie keer uitgeroepen tot het Beste Italiaanse Restaurant van Nederland.